Samen zijn wij het Grotius!

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Juniusstraat 8 | 2625 XZ Delft | tel. 015 - 8 000 000

Welkom leerlingen van groep 8 !    

 

-mevrouw Ter Punt, locatiedirecteur-

 

Dit is voor jou een heel bijzonder jaar.

Want na groep 8 neem je afscheid van de basisschool en stap je over naar het voortgezet onderwijs. Je hebt veel geleerd op de basisschool en je bent vast toe aan deze grote stap! De meesters en juffen hebben hun best gedaan jou voor te bereiden op de “grote” school.

 

De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is leuk en spannend tegelijk. Maar misschien vind je het ook best eng. Want hoe kies je nu de school en de opleiding die het beste bij je past? Gelukkig hoef je dat niet alleen te beslissen. Je krijgt natuurlijk hulp van je ouders en je juf of meester. Die kennen jou goed en weten wat jij interessant vindt. Maar het is ook belangrijk dat je zelf goed nadenkt over wat je wilt. Dat je weet welke scholen er zijn in Delft en wat deze scholen te bieden hebben. Op onze website willen we je vast een beetje op weg helpen. 

 

Je kunt natuurlijk ook meedoen aan onze Groep 8 dag: dan kom je met je hele klas en je juf of meester een ochtend of middag bij ons op school en krijg je lessen door verschillende docenten. De groep 8 dag vindt plaats op de maandag na de kerstvakantie, op 8 januari a.s. Je juf of meester heeft hierover een brief gekregen en kan jullie opgeven.

Is de brief niet aangekomen of wil je het nog nalezen? Dan klik je hier!

 

 

Wil je een eerste indruk van onze school? Bekijk dan onderstaand filmpje!

 

 

Open Dag

Op de Open Dag nemen leerlingen van het Grotius jou en jouw ouders mee op een rondleiding door het gebouw. Je ziet dan welke vakken er zijn, je ontmoet onze enthousiaste docenten en je ontdekt wat het Grotius zo bijzonder maakt. De Open Dag is zaterdag 3 februari 2018. De school is open van 10.00 uur tot 13:00 uur. Tot dan!

 

Belangrijke data:

  • De Open Dag in het schooljaar 2017-2018 vindt plaats op zaterdag 3 februari 2018 (10.00-13.00 uur).

  • De algemene informatie avond voor ouders is op donderdag 11 januari 2018 (aanvang: 19.30 uur).

  • De informatie avond voor het tweetalig onderwijs en Grotius VWO en gymnasium voor ouders en leerlingen vindt plaats op dinsdag 30 januari 2018 (aanvang: 19.30 uur).

  • De informatie avond voor de vrijeschoolafdeling voor ouders en leerlingen vindt plaats op donderdag 1 februari 2018 (aanvang: 19.30 uur). In verband met het plannen van de proeflessen, graag voor deze avond van te voren aanmelden via: info@grotiuscollege.nl.