Samen zijn wij het Grotius!

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Juniusstraat 8 | 2625 XZ Delft | tel. 015 - 8 000 000

De HAVO

De havo duurt vijf jaar. Je doet examen in een breed vakkenpakket, dat bestaat uit verplichte vakken, profielvakken en een vak in het vrije deel. Een extra vak behoort tot de mogelijkheden. Het diploma van deze opleiding geeft toegang tot het hoger beroepsonderwijs (hbo). Ook kun je met een havo-diploma overstappen naar klas 5 van het VWO als het goede vakkenpakket is gekozen, als je aan de gestelde eisen voldoet en de toelatingscommissie een positief advies heeft gegeven.

 

Jong Ondernemen op de havo

In klas 3 van de havo gaan leerlingen gedurende een aantal weken aan de slag met het programma ‘Jong Ondernemen’. Ze bedenken een plan om een eigen bedrijfje te starten en werken dit uit tot aan de open dag. Daar gaan ze samen met collega-leerlingen de producten of diensten verkopen. De opbrengst gaat naar een goed doel.
Leerlingen die het vak economie of M&O in de bovenbouw hebben kiezen, kunnen nog professioneler aan de slag met Jong Ondernemen. Zij gaan dan een jaar lang werken aan alle facetten van het eigen bedrijf.

 

 

 

Cultuur

Gedurende de opleiding krijgt iedereen in alle leerjaren te maken met cultuur. Zo kun je je muzikale talenten te laten zien tijdens diverse auditierondes en muziekavonden op school, of kun je laten zien hoe goed je kunt acteren tijdens het vak drama. In de bovenbouw bestaat de mogelijkheid om de module drama als extra vak erbij te nemen. Op de culturele dag ben je de hele dag bezig met cultuur. Dit kan met zang, dans, bodypainting, maar ook met een bezoek aan een museum.

 

In havo 4 is er naast de culturele dag ook nog een cultuurreis. Tot nu toe is dit Barcelona geweest. In Barcelona maak je kennis met de kunst van Gaudi en krijg je te maken met zijn invloed in Barcelona zoals de Sagrada Familia en Park Guell. Ook wordt er een bezoek gebracht aan Figuras, het museum van Dali.

 

In havo 5 gaat de tekengroep naar Antwerpen en Gent en breng je een bezoek aan een museum. Als je geen tekenen hebt, breng je een bezoek aan een andere stad, waar je ook een culturele activiteit hebt. Dit jaar zal er voor de leerlingen en ouders van de havo een Studium Generale worden georganiseerd; diverse gastsprekers zullen een college houden over diverse, interessante onderwerpen.