Samen zijn wij het Grotius!

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Juniusstraat 8 | 2625 XZ Delft | tel. 015 - 8 000 000

Junior Med School

Junior Med School
25 Apr 2017

Op ieder vwo zijn excellente leerlingen te vinden met een grote interesse in geneeskunde en wetenschappelijk onderzoek. Het Erasmus MC biedt jaarlijks aan twintig talentvolle leerlingen de gelegenheid om te studeren aan de “Junior Med School”, de eerste stap in het traject tot academisch specialist. 

Het programma van de Junior Med School loopt parallel aan vwo-5 en -6 en biedt een pittig programma met een hoog, uitdagend niveau. Bij een geslaagde afronding krijgt de leerling zonder verdere selectie toegang tot de geneeskunde studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Ook het Grotius nomineert jaarlijks twee kandidaten (het maximum aantal geselecteerden per school) die mee dingen naar een plaatsje in de selectie van het Erasmus MC voor deelname aan Junior Med School. Uiteraard zijn dit jaar weer twee leerlingen voorgedragen voor de selectie in Rotterdam. Vorig jaar is een van onze genomineerden, Maxim van Bragt (tto/gymn5), door de strenge selectie van het Erasmus MC gekomen; hij heeft de Summer School in de laatste grote vakantie afgerond en werkt nu regelmatig mee aan allerlei onderzoeken.

In januari 2017 heeft Arlette Beekman (tto6) haar Junior Med School afgesloten met een presentatie aan het Erasmus MC met als titel: Tumor defense mechanisms. Zij heeft haar onderzoek gebruikt als PWS.

Onlangs is opnieuw een leerling van het Grotius door de strenge selectie gekomen van het Erasmus MC voor deelname aan Junior Med School: Silke Klos (V4) is aangenomen!

Wij zijn erg trots op het feit dat maar liefst drie Grotius-leerlingen zijn aangenomen voor dit prestigieuze programma en wensen hen allen veel succes met hun studie!!!