Samen zijn wij het Grotius!

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Juniusstraat 8 | 2625 XZ Delft | tel. 015 - 8 000 000

Studium Generale

Het Grotius College organiseert gedurende een schooljaar een aantal lezingen door (meestal) externe sprekers. Een Studium Generale is geschikt voor leerlingen uit de bovenbouw, voor medewerkers en voor ouders.

Bij sommige onderwerpen zijn bepaalde leerlingen met een specifiek profiel verplicht aanwezig te zijn, dat wordt dan ook vermeld.

De coördinatoren van de Studium Generale zijn mevrouw P. Broekhuizen en de heer N. van Schaik. Heeft u ideeën voor onderwerpen? Stuur dan een e-mail naar: p.broekhuizen@grotiuscollege.nl of n.vanschaik@grotiuscollege.nl


Schooljaar 2017-2018:

 

Datum: dinsdag 21 november 2017

Studium Generale: Ondernemen

Aanvang: 13.30 uur (collegezaal)

 

Op 21 november 2017 is de volgende Studium Generale. Deze lezing is georganiseerd in samenwerking met de sectie Economie en M&O en is verplicht voor de leerlingen die deze vakken volgen uit VWO 4 en HAVO 4. De lezing vindt plaats in de collegezaal en begint om 13.30 uur en zal ongeveer uur duren, t/m 14.30 uur dus. Het thema is dit keer “ondernemen” met als specifiek onderwerp “de beoordeling en financiering van het ondernemingsplan van de startende ondernemer”. Ideaal voor de leerlingen die wel eigen baas willen zijn. We zullen twee medewerkers van de Rabobank te gast krijgen: Mw. Sefiye Altunta (Accountmanager MKB – Rabobank) & Dhr. Peter Bruggerkamp (Accountmanager MKB – Rabobank).

 

 


 

Datum: vrijdag 27 oktober 2017

Studium Generale: Nina Ravensteijn

Aanvang: 10.30 uur, collegezaal

 


 

 

Nina Ravestein houdt zich bezig met landschapsarchitectuur en stedenbouw. Ze is vorig jaar afgestudeerd als landschapsontwerper en werkt nu een jaar bij Plein06, een stedenbouw- en landschapsbureau in Rotterdam. Nina werkt aan projecten waar stad en land samenkomen. Het ontwerpen aan unieke openbare ruimtes die iets betekenen voor mens en natuur en bijdragen op ecologisch, sociaal en educatief vlak is haar uitgangspunt. De lezing is voor iedereen; van creatievelingen, techneuten, economen tot wereldverbeteraars. Voor leerlingen (en ouder(s) en docenten!) die van natuur houden tot leerlingen die van wolkenkrabbers en beton houden.