Samen zijn wij het Grotius!

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Juniusstraat 8 | 2625 XZ Delft | tel. 015 - 8 000 000

Grotius X-tra 


De locatie Juniusstraat 8 van het Grotius College kent drie talent activiteiten, bedoeld voor leerlingen in leerjaar 1, 2 en 3 die hun talenten willen inzetten op het gebied van sport, theater of techniek. Vanaf augustus 2018 kun je ook naar koor!

 

Grotius X-tra Koor (nieuw per augustus 2018!)


Houd je van zingen? Geef je dan op voor het Grotius koor. We gaan hiermee starten vanaf het schooljaar 2018-2019. Je hoeft echt niet super goed te zingen, als je het maar leuk vindt om je stem te gebruiken en met elkaar een koor te vormen!

 


Grotius X-tra Sport

 

Leerlingen die mee doen aan X-tra Sport maken kennis met verschillende sporten zoals roeien op de Schie, schaatsen, zwemmen, klimmen tegen een klimmuur, squash, tennis en windsurfen in Scheveningen. In blokken van ongeveer vier weken komen deze verschillende sporten aan bod. Deze sporten komen tijdens de lessen LO (gym) niet of nauwelijks aan bod (verbreding). Op sporten die tijdens de gymles wel aan bod komen, zal dieper (verdieping) worden ingegaan. De bedoeling van deze lessen is om de leerlingen bekender te maken met en enthousiast te maken voor sporten die zij nog niet kennen en/of kunnen of waar ze nog niet zo veel van af weten.

Sommige van deze onderdelen bieden wij aan binnen onze eigen school, maar vaak verzorgen externe trainers/coaches die gespecialiseerd zijn in de betreffende sport deze onderdelen. Het sportplan richt zich niet alleen op leerlingen die goed kunnen sporten, maar is er voor alle leerlingen die sporten en bewegen leuk vinden en hier extra tijd aan willen besteden. Naast het zelf sporten besteden wij tijdens deze lessen ook extra aandacht aan andere vaardigheden die tijdens het sporten veel voorkomen zoals: samenwerken/hulpverlenen/ organiseren/leidinggeven.

  

 

Grotius X-tra Theater


De leerlingen werken aan een theatervoorstelling vol spel, beweging en dans. Een theater- en dansdocent geeft improvisatie-opdrachten en leert spel- en danstechnieken aan. Langzaam maar zeker wordt duidelijk waar de voorstelling over moet gaan; de leerlingen hebben inbreng over de inhoud van de voorstelling.
Na tien lessen van twee klokuren geeft de theatergroep een eerste presentatie aan ouders en vrienden van de VAK. Daarna volgen nog eens tien lessen om scenes te maken en tot in de puntjes te repeteren. Daarna komt de uiteindelijke finale: een spetterende voorstelling in een theater. De rode loper kan dan uit!

 

 

 

Grotius X-tra Techniek


Tijdens Grotius X-tra Techniek duik je samen met andere leerlingen in uitdagende en verrassende techniek vragen. Je gaat zelf actief op zoek naar creatieve en nieuwe oplossingen waarvan jij denkt dat ze belangrijk zijn en die mensen graag willen gebruiken. Onder begeleiding van Grotius leerlingen en studenten van de TU Delft ben je elke week bezig met techniek. Voor de invulling van de activiteiten werken we samen met het TU Science Center, Fablab, Mondriaan, Haagse Hogeschool en In Holland.

Je gaat computertekenen, 3D producten uitprinten, een virtuele wereld ontdekken en een eigen video maken. Je leert omgaan met machines, materialen en licht & geluid. Je zult je verwonderen over wat er allemaal komt kijken bij het maken van een lichtontwerp of een product waarmee je een probleem oplost of heel veel nieuwe dingen mogelijk maakt. Je gaat je verdiepen in de wereld van de toekomst!

 

 

De kosten voor deelname aan een Grotius X-tra activiteit zijn € 250,- voor een heel schooljaar.

Een leerling uit de onderbouw kan één plan kiezen. De lessen worden zowel op school als op andere locaties gehouden in Delft of directe omgeving.
 

 

 
 
 

Er is ook een filmpje gemaakt van de theaterleerlingen: