Samen zijn wij het Grotius!

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Juniusstraat 8 | 2625 XZ Delft | tel. 015 - 8 000 000

Thema avonden

De ouderraad verzorgt jaarlijks een thema avond. De afgelopen jaren zijn onderstaande onderwerpen aan bod gekomen:

 

Thema avond op 20 november 2014

 

Hier kunt u het verslag van deze bijeenkomst downloaden.

 

Thema avond op 27 november 2013

 


Thema avond voor ouders op 21 november 2012

Het thema voor de avond: Anders zijn, anders denken.

 

De thema avond voor het schooljaar 2012-2013 vond plaats op woensdag 21 november 2012. Deze thema avond stond in het teken van "anders denken en anders zijn" op school. Een boeiende avond over tolerantie, respt en begrip voor elkaar. Medewerkers van GGZ en school, een leerling met het syndroom van Asperger en de vader van deze leerling vertelden over hun ervaringen.

 

Thema avond voor ouders op 16 november 2011

Het thema voor de avond: Social Media


De ouderraad van het Grotius College heeft op 16 november 2011 een thema-avond met als onderwerp Social Media georganiseerd. Gastspreker was onder andere Justine Pardoen van Ouders Online. Ouders Online is de grootste ouders-community van Nederland.

Iedereen weet dat onze jongeren actief zijn op het internet. De jongeren gaan op zoek, grenzen vervagen en internet wordt eerder een middel dan een activiteit op zich.

Twitter, Facebook etc. behoren allemaal tot de mogelijkheden. Via smartphones kunnen jongeren overal op internet, terwijl ook tablet-PC’s zoals, iPad en E-readers in rap tempo de markt veroveren. Hoe kom je achter pestgedrag, intimidatie en het gebruik van de webcams? Wat zijn de huidige trends en ontwikkelingen in het internetgebruik van de Nederlandse jongeren? Wat kan of moet ik als ouder doen? Justine Pardoen heeft geprobeerd op deze vragen een antwoord te geven.