Samen zijn wij het Grotius!

TTO

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Aart van der Leeuwlaan 12 | 2624 LD Delft | tel. 015 - 8 000 000

Welkom

 

Je hebt van je juf of meester op de school gehoord dat je naar de praktijkschool gaat. En dan heb je besloten om naar het Grotius College te komen. Beginnen op zo'n nieuwe, grote school is spannend, maar ook een beetje eng. Misschien denk je wel "Wat komt er straks allemaal op me af? Zijn ze daar streng? En kan ik daar de weg wel vinden?"

Dat zijn allemaal vragen die op je afkomen als je in groep 8 zit en een middelbare school gaat kiezen.  Op het Grotius College begrijpen we heel goed dat zo’n overstap je niet in de koude kleren gaat zitten. Daarom proberen we hem zo makkelijk mogelijk te maken.

   

 

Je kunt daarom al kennismaken met onze school en met de leraren tijdens ons Open Huis:

 

OPEN HUIS:

zaterdag 3 februari 2018 van 10.00-13.00 uur

 

Je kunt de hele school doorlopen, je kunt allemaal vragen stellen aan alle leraren en je kunt ook proeflesjes doen of in de gymzaal lekker sporten. Je kunt dat helemaal zelf doen of met je vader of moeder en broers of zusjes. Als je na het bezichtigen van de school al weet dat je graag bij het Grotius College op school wilt komen, dan kun je je ook gelijk een afspraak maken om je in te laten schrijven.

Maar je kunt natuurlijk ook nog even wachten en eerst nog wat andere scholen bekijken. Want het is best een belangrijke keuze die je gaat maken!!

 

    

 

 

Kennismaken

Al voor de grote vakantie kom je met alle andere nieuwe leerlingen die zich hebben aangemeld voor de brugklas een keer naar school om kennis te maken met elkaar en met je mentor. Die kennismaking plannen we altijd op een woensdagmiddag zodat je geen vrij hoeft te vragen aan je juf of meester.

 

 

De mentor

De mentor van een brugklas is een heel belangrijke figuur: je komt van een meestal kleine basisschool en wordt dan, voor je gevoel, plotseling op zo’n grote school in het diepe gegooid. Dan heb je iemand nodig die je een bepaald houvast geeft.

Die mentor leert jou nog beter kennen tijdens het kennismakingskamp, zodat, als de school echt begint, je al een beetje vertrouwen hebt in elkaar. En jij leert natuurlijk ook je mentor gelijk beter kennen, en wat misschien nog belangrijker is: al je nieuwe klasgenoten!

 

En heb je nog meer vragen? Je kunt altijd contact opnemen met de locatiedirecteur van de praktijkschool: de heer P. van der Mark. Hij is bereikbaar per e-mail: p.vandermark@grotiuscollege.nl of per telefoon: 015-8.000.001.

 

Het is natuurlijk ook mogelijk om een aparte afspraak te maken met de locatiedirecteur om de school te bezoeken.

 

Tot ziens op onze Open Dag op zaterdag 3 februari 2018!