Samen zijn wij het Grotius!

TTO

Openbaar voortgezet onderwijs Delft

Aart van der Leeuwlaan 12 | 2624 LD Delft | tel. 015 - 8 000 000

Hoog bezoek bij de praktijkschool!

Hoog bezoek bij de praktijkschool!
14 Sep 2016

De Minister maakte de startdag mee van het onderzoek onder leiding van de Stichting Mevrouw Meijer die als doel heeft om een voormalige basisschool te transformeren naar de nieuwe huisvesting van de Praktijkschool. Stichting Mevrouw Meijer is een ideëel onderzoeksbureau dat verbetering van de schoolarchitectuur nastreeft. Mevrouw Meijer vindt schoolgebouwen belangrijk, omdat kinderen er een groot deel van hun leven doorbrengen. Een school is meer dan alleen maar bedrijfshuisvesting. De kwaliteit van een school is van grote maatschappelijke betekenis. Goede architectuur hoort hier bij. Het ontwerp van scholen verdient liefde, concentratie, gedrevenheid en deskundigheid. Een school hoort geen wegwerpgebouw te zijn, vindt Mevrouw Meijer. En dat geldt zeker voor de leerlingen van een praktijkschool zoals van het Grotius College.

Kijk voor de foto's in het foto album!


De minister kreeg uitleg over hoe bestaande naoorlogse schoolgebouwen een nieuw leven kunnen krijgen als scholen voor de toekomst. Ze was ook getuige van de kennismaking van de drie architectenbureaus die het onderzoek zullen uitvoeren: Studio Huijgens, Superuse Studios en K.A.S.. En ze maakte natuurlijk kennis met de benadering en de leerlingen van de Praktijkschool.

Mevrouw Bussemaker was onder de indruk van de opzet van deze startdag en met name de inzet van de Stichting Mevrouw Meijer, de presentaties die door leerlingen werden gegeven, maar ook van het docententeam dat zich met zoveel passie inzet voor deze kwetsbare groep jongeren.